Viidakon tähtöset

IMG_0274

Vaikka meillä on kotona 4 parsonia, on meillä siitä huolimatta kotona hyvin rauhallista. Tämä seikka korostui erityisesti tässä pari päivää sitten, kun talossa oli parhaimmillaan 7 parsonia – joista 3 vielä pentuja/junnuja :)

Maanantaina saimme Jaden ja Seran luoksemme. Hieman mietin ensin, että kuinkahan nämä kaksi suht saman ikäistä (7 & 8kk) neitoa tulevat keskenään juttuun. Mutta turhaan sitä mietin, nämähän olivat ihan ylimmät ystävykset edelleen! Voi taivas sitä rallia mitä meidän aidatulla pihalla vedettiin menemään :D Käytännössä katsoen neitoset juoksivat ja leikkivät kaiken sen ajan mitä eivät nukkuneet :)

IMG_0197

Tiistaina lauma täydentyi vielä Kassulla, eli morsiamille saatiin maajussi – vai miten se nyt meni ;)

Ainolle suotiin vapautus tästä hunnilaumasta, siitä on iän myötä tullut selvästi sellainen, ettei oikein välittäisi vieraista koirista reviirillään. Aino on kiltti, se sietää kyllä kakarat kotonaan, mutta on selkeästi sitä mieltä, että niiden on paree pysytellä pois hänen tieltään. Nämä pikkukaverit ovat kyllä sen jo oppineet ja antavat Ainon olla rauhassa ;) Mutta kolme hurjaa kerralla voisi olla Ainon huumorille liikaa. Aino pääsikin hyvään hoitoon näiden hurjakkeiden vierailun ajaksi.

Isä ja tytär, kuin yö ja päivä:

IMG_0228

Siinä missä Ukko on kookas (n. 37,5cm) on Sera pikkuruinen (n.32cm), siinä missä Ukko on karvainen, on Sera siloinen :) Tosin nyt on alkanut Serakin karvoittua, mutta ei tuo vielä Ukon kuontalolle vertaja vedä :)

IMG_0224

Tilly meillä on ihan maailman paras leikkitäti pennuille ja nuorisolle ♥

IMG_0001

Ukkokin leikittää pentuja mielellään, samoin Kleni toisinaan. Tärkeimpänä kuitenkin se, että aikuiset koirat opettavat pennuille koirien kieltä ja laumassa käyttäytymistä.

Tämänviikkoiselle kokoontumiselle oli myös toinen tarkoitus, nimittäin pakkasimme lauman autoon (Jade, Sera, Ukko, Kassu ja Eijan Ruusu) ja ajelimme luolatreeneihin. Nuorison kanssa ideana oli lähinnä se, että pääsevät näkemään mistä onkaan kyse. Koko sakki innostuikin asiasta ja nyt annetaan asioiden hautua pienissä päissä ja katsotaan keväämmällä sitten kiinnostavatko putket.

Ukkokin on syttynyt ja vietti on kova, mutta tekniikka tulee vastaan. Ukko ei ymmärrä (?) kääntyä putkessa kyljelleen vaan itsepintaisesti etenee putkessa mahallaan/ryömien, ja sehän ei ole ihan helppo temppu tuon kokoisella koiralla. Takana on nyt kolme harjoitusta ja lopputulema on aina sama, intoa, viettiä ja rohkeutta riittää, mutta ahdingoissa menee aikaa niin paljon, että taidamme jättää tämän homman sikseen. Pääasia, että vietti näyttää periytyneen myös jälkikasvulle.

Tässäpä vielä ryhmä rämä: Ukko, Jade, Tilly, Kleni, Sera ja Kassu :)

IMG_0272

One thought on “Viidakon tähtöset

  • marraskuu 27, 2014 at 12:47 pm
    Permalink

    Huhhelihuijaa, on teillä vilinää riittänyt… :) Mutta aikas mahtista, kun junnut pääsi porukalla juoksemaan teidän pihassa, se on luksusta ainakin kaupunkikoirille ja kavereiden kanssa telmuamista ei voita mikään! Mahtava tuo ryhmäkuva <3

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *