3 viikkoa leikkauksesta

Tänään Kleni siis näyttää tältä :)

Eilen kävimme tarkastuskäynnillä tuossa omalla eläinlääkäriasemallamme ja eläinlääkäri Juliska Haapanen-Kallio kertoi seuraavaa: (alla siis suora lainaus tekstistä)

Klenin vasen alakulmuri ja sitä ympäröivä leukaluun osa on poistettu akantomatoottisen ameloblastoman vuoksi kolmisen viikkoa sitten.

Kosmeettisesti tulos on hyvä. Rauhoituksessa tilanne kontrolloitiin tarkemmin. Tikit olivat vielä kaikki paikoillaan ja poistettiin. Tikkien rei´issä on paikoitellen pientä ärsytystä, joka tulee rauhoittumaan itsestään nyt päivässä – parissa. Oikea alakulmuri ei ole ainakaan toistaiseksi lähtenyt vaeltamaan ja oikealla purenta näyttää hyvältä. Lievästi mandibulan haarojen välillä on liikettä.

Klenin saaman rauhoituksen doping-varoaika on 7 vrk (Domitor + Alvegesic, Antisedan). Parin päivän kuluttua Kleniä voidaan liikuttaa jo normaalisti ja hitaasti voidaan aloittaa myös treenaaminen. Mikäli kunnon puolesta koira on ok, ei suu estä heinäkuun lopulla kilpailemista.

Hyvää jatkoa!

Tuosta luun syönnistä minun täytyy vielä kysyä mielipidettä Anulta… Lähinnä siis alaleuan mahdollisen ”vaeltamisen” vuoksi.

Patologin lausunto antaa yhä odottaa itseään, mutta muilta osin kaikki hyvin tällä erää! Kleni kävi tänään jo uimassa pitkät pätkät ihan omaehtoisesti, kolmen viikon tauko ei paljon tuntunut hetkauttavan :) Hyvässä lykyssä Kleni nähdään jo heinäkuussa MM-karsinnoissa!

Edit: Sainkin jo Anulta vastauksen:

Moi! Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Luiden pureskelu on sallittua mutta aloita pienemmästä määrästä/harvemmin ja normalisoi tilanne vähitellen . samoin revittäminen voidaan pikkuhiljaa sallia eli aluksi vähemmän ja seurataan että purenta pysyy kunnossa. itse asiassa leukojen käyttöhän lisää lihasvoimia jotka pitää ne kunnossa ja oikeassa asennossa mutta voimien tulee tulla pikkuhiljaa niin että nähdään että ne kestää. Anu

Jee!!

7 thoughts on “3 viikkoa leikkauksesta

 • kesäkuu 28, 2012 at 6:47 pm
  Permalink

  Voi hienoa!
  Varo ny ettei ne hampaat ala liikkuun, ettei sille pidä panna hammasrautoja ;) Telaketjut on kurjat ku sinne jää sontaa väliin…
  Tsemppiä paluuseen agiradoille!

  Reply
 • kesäkuu 28, 2012 at 6:54 pm
  Permalink

  Ei ne hampaat liiku vaan leuat (mahdollisesti)! :D
  Ja jos leuka vaeltelee niin sitten pitää lyhentää kulmuria…

  Reply
 • kesäkuu 29, 2012 at 7:01 am
  Permalink

  Ihanaa Kleni kun oot parantunut noin hyvin! Ulkonäkö on yhtä hieno kuin ennenkin. Oot kyllä aika uskomaton pakkaus, rapsutuksia!!

  Reply
 • kesäkuu 29, 2012 at 8:15 am
  Permalink

  Hienoa, että kaikki on mennyt noin hyvin. Mukavaa kesän jatkoa koko laumalle!

  Reply
 • kesäkuu 29, 2012 at 10:06 am
  Permalink

  Niin ihania uutisia, Kleni on niiin ♥ Eikä jätkästä kyllä äkkikatsomalla huomaa mitään puutoksia leukaosastolla :-)

  Tsemppiä vaan jatkoon!

  Reply
 • kesäkuu 30, 2012 at 11:18 am
  Permalink

  Tää on niin hyvä juttu, että !!!! Tästä huomaa miten tärkeää se koiran hyvä peruskunto on. Ja ruoka. Se on yhtä tärkeä koiran hyvinvoinnille kuin ihmisillekin.
  Kiitos tiina kovasti neuvoista. Mekin ollaan pikkuisen päästy etiäpäin. Essikin on jo pikkuisen hoikistunut. JEEE. ja muutenkin tuntuu hyvältä.
  Koko kolmen kopla oli just hammaskiviputsauksessa ja Essi selvisi rauhoituksesta nopeammin kuin Onni ja Tiuku, että jotain on tapahtunut kropan fysiikassa. Tai siis aineenvaihdunnassa.
  Tosi hyvä mieli Klenin vuoksi. Hieno poju <3<3 Terkkuja sinne.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *