Talviloma Norjassa

IMG_0676

Tänä vuonna suuntasimme talvilomareissulle Norjaan. Kleni pääsi reissun ajaksi hyvään hoitoon, sillä sehän on jo Norjanreissun heittänyt joitakin vuosia takaperin ;) Autoon pakattiin siis Aino, Tilly ja Ukko ja hurauteltiin tällä porukalla Helsingissä laivaan. Ukkokin on ollut kisaturistina jo aiemmilla matkoillamme, joten mukana oli sen verran kokenutta porukkaa, että laivamatkatkin menivät jo ihan rutiinilla :)

Tukholmasta ajelimme Hamariin, jossa yövyimme koko Norjan reissun ajan. Hamar on viihtyisä pikkukaupunki ja hotellimme Victoria oli ulkokuorestaan huolimatta varsin viihtyisä sekin, ja mikä parasta, vuoteissa oli aivan luxusta nukkua! :D En ole varmaan koskaan nukkunut hotellissa niin hyvin :)

IMG_0747

Agilitykisat pidettiin Moelvissa, hotelliltamme Hamarista matkaa kertyi kisapaikalle n 30km suuntaansa. Moelvin keskusta on hyvin pikkuruinen ja keskustan kaduilla puut oli koristeltu kauralyhtein :)

IMG_0692

Kisajärjestelyt olivat hyvät, samoin kisojen taso. Järjestelyt eivät juurikaan Suomen mallista poikenneet, lukuunottamatta paikan päällä tapahtuvaa ilmoittautumista. Norjassa, kuten ei Ruotsissakaan, ilmoittauduta enää kisapaikalla erikseen, vaan jokainen kilpailija huolehtii itse, että käy merkitsemässä saapumisensa kisapaikalle joko fläppitauluun tai muuhun vastaavaan. Rokotustodistukset tarkastetaan pistokokein, ja kilpailukirja viedään kisajärjestäjille ainostaan siinä tapauksessa mikäli koirakko tekee nollan :) Norjan ja Ruotsin agilitykisoihin verrattuna Suomessa tehdään tuplatyöt ;)

Kisahalli

IMG_0658

IMG_0704

Viikonlopun molempina päivinä oli kaksi kisaa, agility- ja hyppyrata. Ensimmäisenä päivänä Aino korjasi potin jo ensimmäisellä radalla ja Ainosta leivottiin Norjan hyppyvalio! Aino voitti mini3 luokan ja sai Norjan Hyppysertin. Luokassa oli 34 kisaajaa.

Tilly oli mieletön. Sen radat olivat sellaista tekoa, että suu auki niitä katseltiin. Tillyllähän ei ole nollia kovinkaan montaa kappaletta kasassa agilityuransa aikana ;) Mutta viimeaikoina on alkanut kulkea aika mukavasti :) Norjassa tuplanolla oli niin lähellä! Joku saattaisi tähän sanoa, että agility on pienestä kii… Mutta Tillyn kohdalla se yleensä on aika isostakin kii :D Tillyä yhtään mollaamatta! Tilly on hyvä, mutta pirun nopea ja kiihkeä jotta Villellä on vähän haasteita sen kanssa :) Mutta Norjassa tämä Tilleroinen vetäisi hyppärin ja agiradan sellaisella temmolla, että hitaampia hirvitti. Molemmilla radoilla sattui yksi harmillinen esteen ohitus kummallakin. Mutta suunta on tyttösellä ylöspäin koko ajan! :)

Ukko oli ensimmäistä kertaa ulkomailla kisaamassa ja muutamia pikkuvirheitä sattui matkalle, muutoin meno oli taattua Ukko-laatua :) Lämmittelylenkillä olimme hetki aikaisemmin jutelleet Ukosta ja kuinka kiva luonne sillä onkaan. Ukko ei koskaan haasta ketään ja suhtautuu kaikkiin asioihin niin reippaasti, avoimesti ja vilpittömästi. Hetki tämän keskustelun jälkeen eräs norjalainen bordercollie karkasi omistajaltaan ja hyökkäsi suoraan Ukon kimppuun :( Sen verran Ville ehti saada Ukkoa turvaan, että hyökkäävä koira sai ”ainoastaan” Ukon kinteereestä nahkat. Onni onnettemuudessa, Ukko ei ollut tästäkään moksiskaan. Tapahtuneen jälkeen se suhtautui myös bortsuihin aivan yhtä ystävällisesti kuten ennenkin :)

Tuore Norjan hyppyvalio, Aino, hippasen väsyneenä hotellilla :)

IMG_0642

Toinen kisapäivä oli miltei ensimmäisen kaltainen, Aino tekaisi jälleen nollan, tullen tällä kertaa kakkoseksi.

IMG_0686

Valokuvien ottaminen jäi melko vähiin, miltei olemattomiin, harmi. Mutta mukavia muistoja matkasta on paljon.

Tapasimme kisoissa muutamia Norjalaisia parsoneita ja ländereitä sekä heidän mukavia omistajiaan. Tässä yksi söpöliini, parson Ika. Ika oli todella valloittava persoona :)

IMG_0715

Ja tässä kromfohrländer Maia,
aivan ihana luonteinen länderi, ja söpö kuin mikä :)

IMG_0713

Aurinkoa riitti Norjan maisemissa, ja loppulomaksi ajelimme Ruotsin auringon alle. Onneksi sama säätila jatkui tänään myös Suomen puolella :)

IMG_0666

One thought on “Talviloma Norjassa

 • helmikuu 12, 2015 at 6:47 am
  Permalink

  Onnea hirmuisesti Ainolle vielä tätäkin kautta!

  Onpas kiva, kun postaat näistä koirien kanssa matkustamisista ja toi oli mulle ihan uutta, että ilmoittautumiset menee noin rennosti Norjassa ja Ruotsissa! Siis miksi me täällä nähdään kaikki se vaiva… :D

  Kurja tuo hyökkäävä bortsu ja kun yleensä ne on niin hyvin hallinnassa tai monesti vapaana, mutta omistajat luottavat, etteivät karkaa minnekään, eivätkä tee mitään… Kivasti meni kisat sitten Tillyllä ja Ukollakin! Varmaan oli katsojilla suut ymmyrkäisinä molempien vauhdista! ;)

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *