Riemullista joulun odotusta

Koska elämme nyt jouluherkkujen kulta-aikaa, ajattelimme jakaa teille yhden hyväksi havaitun reseptimme – ettei vaan kävisi niin hassusti, että koirankeksit pääsisivät unohtumaan joulupöydästä! Reseptin virallinen nimi lienee Baaniluut. Itse bongasimme reseptin täältä ja muokkasimme sitä hiukan enemmän suumme mukaiseksi:

4 dl täysjyväjauhoja
2,5 dl mysliä
3kpl soseutettua banaania
1 dl vettä
2 rkl kasviöljyä

Uuni 170°C.
Sekoita kaikki aineet huolellisesti keskenään kulhossa. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi jauhoitetulla alustalla. Leikkaa taikinasta haluamasi muotoisia keksejä veitsellä tai muotilla. Yhdistä yli jäänyt taikina, kauli se uudestaan ja leikkaa lisää keksejä, kunnes taikina on käytetty. Nostele keksit leivinpaperin päälle pellille. Paista keksejä uunissa 30-35 minuuttia. Käyttämättä jäänyt taikina säilyy jääkaapissa useamman päivän. Voit myös pakastaa taikinan, sulattaa sen jääkaapissa ja paistaa reseptin ohjeiden mukaan myöhemmin.

Itse kaulitsimme taikinalevyt ohuemmaksi ja paistoaika oli silti yllättävän pitkä. Kekseistä tuli todella rapeita ja erittäin maistuvia! Oma raatimme 5/5 antoi näille kekseille täydet pisteet. Teimme keksejä myös erääseen eläinsuojelutapahtumaan myytäviksi ja ne menivät siellä kuin kuumille kiville ja kekseistä saatu palaute oli erinomaista!

Tässäpä vaikka oiva joululahjavinkki koirakaverille :)

Viimeksi, kun leivoimme näitä herkkuja oli meillä hoidossa pieni ja suloinen Riemu-parson. Riemu on jälleen sulostuttanut elämäämme viikon verran. Saamme sitä välillä ”lainaksi”, koska meidän on vaan kerta kaikkiaan pakko saada! ;) Riemu on niiiin kiltti, suloinen, söpö ja mikä tärkeintä, Riemu sopii laumaamme kuin nenä päähän.

Riemu on ihan super-reipas, mutta hyvin sopeutuvainen ja alistuva. Se ei tuo itseään liikaa esille ja meidän laumassa se on kuin kalat vedessä. Riemu syö, nukkuu, leikkii sekä lenkkeilee muun lauman mukana. Välillä näyttää jopa siltä, että huomaakohan nuo meidän koirat edes, että laumassa on yksi koira liikaa? :D Riemulla on sympaattisen ulkonäkönsä lisäksi myös sympaattinen luonne.

Käykäähän muuten kurkkaamassa tuolta meidän Facebook-sivujen kautta agilityvideo, jossa Ukko vetää Riemulle (ja parille muullekin) pienet putkitreenit! :)

Ja edellisen postauksen arvontaan ehtii osallistua vielä tänään 18.12.2013!
Arvontaan pääset tästä: *klik*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *